Säljare 2020

Behöver vi fler säljare eller behöver vi bättre säljare?

Vi på Positiva Vibbar är övertygade om att det behövs bättre säljare som har mer professionella verktyg att använda. Kundkontakten live kommer inte att försvinna men den kommer att förändras.

Krängarna* har sett sina glansdagar.

Gartner förutspådde att antalet B2B-säljare i världen kommer att minska från 20.000.000 till 3.000.000 fram till år 2020.

 

Även om antalet säljare som försvinner de närmaste åren varierar en del beroende på vilken undersökning så är alla överens.

 

Antalet säljare kommer att minska ordentligt!

 

Varför?

*Säljartypen som pressar fram beslut hos kunden med ett högt egenintresse av att få affären och mindre intresse av nyttovärdet för kunden.

Automatisering


Säljare är generellt inte ansedda att vara de bästa administratörerna och nu behöver de inte vara det längre. Mängder av tidigare manuellt arbete kan nu automatiseras och kunden kan bearbetas och utbildas fram till och ibland förbi avtalsskrivning innan de ens har pratat med en säljare.

Outsource av inköp

För att skapa mervärde hos en kund som köper din tjänst eller produkt behöver du helt andra egenskaper som säljare än bara för några år sedan. Nu behöver du vara mer kreativ och hela tiden se nya möjligheter för hur din kund kan tjäna eller spara på att inleda ett samarbete med dig.

Köpprocessen blir viktigare än säljprocessen.

Det kommer att behövas andra typer av säljare än de säljare vi har idag. Säljare som vet hur de kan använda den nya tekniken till sin fördel och säljare lägger mer tid på att lösa sina kunders problem och mindre på att hantera invändningar.

Föreläsningar om säljare 2020

Vill du lära dig mer om Säljare 2020 och få höra olika företag föreläsa om det?

Den 23 Maj 2019, 10.00-17.00 är du välkommen till Gamla Tanneforsvägen 17C.

Boka din biljett här!

Vi kan hjälpa er att förändra er säljprocess

Positiva Vibbar erbjuder säljutbildningar som gör effekt både direkt och långsiktigt. Med lång erfarenhet av förändringar inom försäljning och digital vana skapar vi resultat för er.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om hur vi kan få er organisation inom försäljning att slå nya rekord. En säljutbildning som är billig är den som ger mer resultat än den kostar.

Våra säljutbildningar